VIEŠOJO MAITINIMO ĮMONĖS ATITIKTIES HIGIENOS REIKALAVIMAMS VERTINIMAS

 

Remiantis Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus Įsakymu , viešojo maitinimo įmonės atitiktis higienos reikalavimams ir maisto kokybei vertinama balais. 

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba 2024 m. rugsėjo mėn. 30 d. patikrino  mūsų ugdymo įstaigą  ir įvertino  higienos būklę aukščiausiu balu – penkiais puodeliais iš penkių galimų.

Įvertinimas 5 balai už puikią higienos būklę!



Ugdymo įstaigoje vaikams nemokamai dalinami produktai pagal vaisių ir daržovių bei pieno ir pieno produktų vartojimo skatinimo programą

 

 

 

  • Tausojantis patiekalas – maistas, pagamintas maistines savybes tausojančiu gamybos būdu: virtas vandenyje ar garuose, troškintas, pagamintas konvekcinėje krosnelėje, keptas įvyniojus popieriuje ar folijoje. 

 

I SAVAITĖ

2025 04 28 – 2025 05 02

 

PIRMADIENIS ANTRADIENIS TREČIADIENIS KETVIRTADIENIS PENKTADIENIS
Pusryčiai:

Tiršta kukurūzų kruopų košė gardinta pienu ir sviestu 150/5g; 200/5g

Trintos uogos 20g;

Arbata be cukraus 200ml;

Sezoninis vaisius 120g;

Pusryčiai:

Sorų kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu 150/5g; 200/7g;

Trintos uogos 25g;

Traputis (kviečių, grikių arba kukurūzų) 10g;

Arbata be cukraus 200ml;

Sezoninis vaisius 100g;

 

Pusryčiai:

Avižinių dribsnių košė pagardinta ypač tyru alyvuogių aliejumi ir kepintais obuoliais su cinamonu (augalinis) 150/5/40g; 200/7/40g;

Trintos uogos 20g; 30g;

Arbata be cukraus 200ml

Sezoninis vaisius 80g; 100g;

 

Pusryčiai:

Tiršta grikių kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu 100/3g; 150/5g;

Varškės sūris 20g; 40g;

Trintos uogos 10g; 20g;

Arbata be cukraus;

Sezoninis vaisius 80g; 100g;

Pusryčiai:

Orkaitėje keptas grietininis purus omletas 80g; 100g;

Juoda duona su saulėgrąžomis ir sviestu 30/5g;

2-ių rūšių daržovės (agurkai, pomidorai) 60g;

Arbata be cukraus 200ml;

Sezoninis vaisius 80g;

Pietūs:

Burokėlių sriuba (augalinis) 100g;

Kvietinė duona su saulėgrąžomis 20g;

Plikytų ryžių plovas su jautiena 100/50g; 140/70g;

Švž.pomidoras 40g; 50g;

Švž. paprikų lazdelės 30g;

Stalo vanduo;

Pietūs:

Baltujų pupelių sriuba su bulvėmis (augalinis) 100g; 150g;

Juoda duona su saulėgrąžomis 20g;

Orkaitėje keptas vištienos kepsnys apvoliotas linų sėmenyse 80g; 100g;

Švž. kopūstų salotos su morkomis, obuoliais ir aliejaus-citrinos sulčių užpilu  100/10g;

Stalo vanduo;

Pietūs:

Šviežių kopūstų sriuba 100g; 150g;

Juoda duona su saulėgrąžomis 20g; 30g;

Troškinta kalakutienos šlaunelių mėsa su grietine 60/10g; 80/13g;

Švž. agurkų, pomidorų ir salotinės sultenės salotos su ypač tyru alyvuogių aliejumi 80/5g; 100/6g;

Stalo vanduo;

Pietūs:

Trintų žirnių ir perlinių kruopų sriuba (augalinis) 100g; 150g;

Juoda duona su saulėgrąžomis 30g;

Balandėliai su kiaulienos mėsa ir tradiciniu padažu 140/14g;

Daržovių lazdelės (morka, pomidoras, paprika) 80g; 120g;

Stalo vanduo;

 

 

Pietūs:

Tiršta avinžirnių sriuba su daržovėmis (augalinis) 100g; 150g;

Viso grūdo ruginė duona 20g; 30g;

Orkaitėje keptas žuvies (upėtakio) kukulis 60g; 80g;

Bulvių ir saldžių bulvių (batatų) piure su sviestu 60g; 80g;

Virtų burokėlių, marinuotų agurkų ir žirnelių salotos su aliejaus ir citrinų sulčių užpilu 80/7g; 100/8g;

Stalo vanduo;

Vakarienė:       

Virtos bulvės apkeptos konvekcinėje krosnyje, su krapais 180g; 200g;

Kefyras 150ml; 200ml;

Vakarienė:       

Tradiciniai varškės virtinukai 100g; 130g

Sviesto grietinės padažas 15g; 20g;

Arbata be cukraus 200ml;

 

Vakarienė:       

Virtas kiaušinis 1 vnt;

Viso grūdo duonos sumuštinis su sviestu, fermentiniu sūriu ir agurko griežinėliu 30/5/12/10g; Arbata be cukraus 200ml;

Sezoninis vaisius 80g; 120g;

Vakarienė:       

Orkaitėje keptas varškės ir bananų apkepas 150g; 180g;

Trintos uogos 25g; 35g;

Natūralus jogurtas 20g; 30g;

Arbata be cukraus 200ml;

 

Vakarienė:       

Pieniška perlinių kruopų sriuba 150g; 200g;

Kvietinės duonos skrebutis 30g;

Sezoninis vaisius 100g;

 

UAB „Sanus cibus” Pavasario – Vasaros sezonas 2025 m.                                                                                                                                                                                           

*Svarbu: dėl neatvežtų produktų valgiaraštis gali kisti

 

II SAVAITĖ

2025 05 05 – 2025 05 09

 

PIRMADIENIS ANTRADIENIS TREČIADIENIS KETVIRTADIENIS PENKTADIENIS
Pusryčiai:

Tiršta plikytų ryžių kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu 150/5g; 200/7g;

Trintos uogos 20g; 30g;

Arbata be cukraus 200ml;

Sezoninis vaisius 80g;

Pusryčiai:

Pieniška penkių grūdų dribsnių košė su sviestu 150/5g; 200/7g;

Trintos uogos 20g; 25g;

Trapučiai 10g; 20g;

Arbata be cukraus 200ml;

Sezoninis vaisius 100g;

Pusryčiai:

Kvietinių kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu 100/3g; 150/5g;

Trintos uogos 20g; 30g;

Natūralus jogurtas 125g;

Arbata be cukraus 200ml;

Sezoninis vaisius 70g;

Pusryčiai:

Virtas kiaušinis 1vnt; 1,5vnt;

Viso grūdo duonos sumuštinis su sviestu ir fermentiniu sūriu 30/5/15g;

Švž. agurkai 30g;

Arbata be cukraus 200ml;

Sezoninis vaisius 80g; 150g;

Pusryčiai:

Pieniška avižinių dribsnių košė su obuoliais ir cinamonu 100/11g; 150/16g;

Jogurtas 125g;

Arbata be cukraus 200ml;

Sezoninis vaisius 80g; 100g;

Pietūs:

Įvairaspalvių daržovių sriuba (augalinis) 150g;

Kvietinė duona su saulėgrąžomis 30g;

Kalakutienos mėsa troškinta su kopūstais ir prieskoninėmis daržovėmis 80/85g; 100/110g;

Švž. Pomidorai 50g; 60g;

Stalo vanduo;

Pietūs:

Špinatų, rūgštynių ir kvietinių kruopų sriuba (augalinis) 100g;

Juoda duona su saulėgrąžomis 30g;

Virtų trintų bulvių apkepas su jautienos mėsa, keptas orkaitėje 100/50g; 140/70g;

Grietinė 20g;

Švž. daržovių traškios lazdelės (morkos, agurkai, paprika) 80g;

Stalo vanduo;

 

Pietūs:

Trinta kreminė morkų sriuba su raudonaisiais lęšiais (augalinis) 100g; 150g;

Viso grūdo ruginė duona 20g; 40g;

Orkaitėje kepti, sultingi, purūs, susmulkintos lietuviškos vištienos kepsneliai 60g; 80g;

Lapinės salotos su pomidorais, agurkais ir tyru alyvuogių aliejaus bei citrinos sulčių užpilu 100/8g;

Stalo vanduo;

Pietūs:

Burokėlių ir trintų pupelių sriuba (augalinis) 150g;

Juoda duona su saulėgrąžomis 20g; 40g;

Orkaitėje troškintas kalakutienos kukulis 60g; 80g;

Švž. kopūstų, kukurūzų ir paprikų salotos su ypač tyru alyvuogių aliejumi 80/6g; 100/7g;

Stalo vanduo;

Pietūs:

Agurkinė sriuba su ryžių kruopomis (augalinis) 100g; 150g

Kvietinė duona su saulėgrąžomis 20g;

Orkaitėje keptas jūrinės žuvies (menkės ir lašišos) apkepas 80g;

Saldžių bulvių (batatų) košė su sviestu 60g; 80g;

Švž. daržovių rinkinys (agurkas, pomidoras, paprika) 100g;

Stalo vanduo;

 

Vakarienė:       

Trinta varškė su trintomis uogomis 100/40g; 130/50g;

Trapučiai 20g;

Arbata be cukraus 200ml;

 

Vakarienė:       

Orkaitėje keptas jogurtinis purus omletas paskanintas kietuoju fermentiniu sūriu 100g; 120g;

Pilno grūdo kvietinė duona su sviestu 30/5g;

Arbata be cukraus 200ml;

Vakarienė:       

Pieno ir vaisių kokteilis 150ml; 200ml;

Plakta varškė su grietine 80g; 90g;

Trapučiai (kviečių, grikių arba kukurūzų) 10g;

 

Vakarienė:       

Konvekcinėje krosnyje keptas varškės ir obuolių apkepas 150g;

Natūralus jogurtas 30g;

Trintos uogos 30g; 45g;

Arbata be cukraus 200ml;

Vakarienė:       

Virti kietųjų kviečių makaronai su grietinėle ir fermentiniu sūriu 80/12/12g; 100/15/15g;

Arbata be cukraus 200ml;

 

 

UAB „Sanus cibus” Pavasario – Vasaros sezonas 2025 m.                                                                                                                                                                                                                           

*Svarbu: dėl neatvežtų produktų valgiaraštis gali kisti

 

III SAVAITĖ

2025 05 12 – 2025 05 16

 

PIRMADIENIS ANTRADIENIS TREČIADIENIS KETVIRTADIENIS PENKTADIENIS
Pusryčiai:

Pieniška tiršta manų kruopų košė paskaninta sviestu ir cinamonu 150/5g; 200/7g;

Trintos uogos 20g;

Arbata be cukraus 200ml;

Sezoninis vaisius 80g; 100g;

 

Pusryčiai:

Avižinių dribsnių košė su alyvuogių aliejumi su keptais obuoliais ir cinamonu 150/7/30g; 190/9/30g;

Kakava su pienu 150ml; 200ml;

Sezoninės uogos (arba vaisius) 100g;

 

Pusryčiai:

Tiršta miežinių kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu 150/5g; 200/7g;

Trintos uogos 20g;

Natūralus jogurtas 125g;

Arbata be cukraus 200ml;

Sezoninis vaisius 80g;

 

 

Pusryčiai:

Biri grikių kruopų košė paskaninta alyvuogių aliejumi (augalinis) 130/4g; 150/5g;

Pienas 100ml; 150ml;

Sezoninis vaisius 80g; 100g;

Pusryčiai:

Kuskus kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu 100/3g; 150/4g;

Pilno grūdo šviesios duonos sumuštinis su sviestu ir fermentiniu sūriu 20/4/11g;

Arbata be cukraus 200ml;

Sezoninis vaisius 80g;

Pietūs:

Pomidorinė sriuba su ryžiais (augalinis) 150g;

Viso grūdo ruginė duona 20g;

Orkaitėje keptas kiaulienos maltinis sėlenų apvalkale 60g; 80g;

Daržovės keptos orkaitėje (brokolis, morkos) 60g;

Stalo vanduo

Pietūs:

Tiršta jautienos sriuba su trintais avinžirniais ir pomidorais 100g; 150g;

Juoda duona su saulėgrąžomis 20g; 30g;

Vištienos filė mėsos maltinis troškintas orkaitėje 80g; 100g;

Bulvių košė su sviestu 70/3g; 80/5g;

Šviežių daržovių asorti (ridikėlis, morka, agurkas, paprika) 80g; 100g;

Stalo vanduo;

Pietūs:

Šviežių kopūstų ir žaliųjų žirnelių sriuba (augalinis) 150g;

Viso grūdo ruginė duona 20g;

Ryžių plovas su kalakutiena 120/60g; 150/75g;

Rauginti agurkai 60g; 80g;

Stalo vanduo;

Pietūs:

Žuvienė (upėtakis+menkė) 100g; 150g;

Juoda duona su saulėgrąžomis 20g; 30g;

Maltos kalakutienos mini kukulaičiai kepti orkaitėje su garais 60g; 80g

Morkų salotos su sezamo sėklomis ir citrinos sulčių-aliejaus užpilu 70/5/6g; 80/6/7g;

Stalo vanduo;

Pietūs:

Trinta špinatų sriuba 150g;

Viso grūdo ruginė duona 30g; 40g;

Orkaitėje kepti lašišos gabaliukai pagardinti citrinos sultimis 60g; 80g;

Bulvių košė su sviestu 60/2g; 80/3g;

Virtų burokėlių ir obuolių salotos su aliejaus ir citrinų sulčių užpilu 50/6g; 60/7g;

Morkų lazdelės 30g; 50g;

Stalo vanduo;

Vakarienė:     

Tradiciniai varškės virtinukai 100g; 130g;

Grietinė 15g;

Sezoninis vaisius 80g; 100g;

Arbata be cukraus 200ml;

 

Vakarienė:       

Orkaitėje keptas žuvies (upėtakio ir lašišos) kukuliukas 50g; 60g;

Pilno grūdo makaronai 50g; 80g;

Švž. kopūstų ir morkų salotos su ypač tyru alyvuogių aliejumi 50/5g;

Arbata be cukraus 200ml;

Vakarienė:       

Orkaitėje keptas grietininis purus omletas 90g; 130g;

Juoda duona su saulėgrąžomis, pertepta sviestu 20/4g;

Švž. pomidorai 30g; 50g;

Arbata be cukraus 200ml;

Vakarienė:       

Orkaitėje keptas varškės pudingas 100g; 150g;

Trintos uogos 25g;

Natūralus jogurtas 30g;

Arbata be cukraus 200ml;

 

Vakarienė:       

Trintos varškės desertas su trintomis uogomis 110/30g; 120/30g;

Skrebutis 20g; 30g;

Arbata be cukraus 200ml;

 

UAB „Sanus cibus” Pavasario – Vasaros sezonas 2025 m.                                                                                                                                                                                                                             

*Svarbu: dėl neatvežtų produktų valgiaraštis gali kisti