VIEŠOJO MAITINIMO ĮMONĖS HIGIENOS REIKALAVIMŲ ATITIKTIES VERTINIMAS

 

Remiantis Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus įsakymu, viešojo maitinimo įmonių atitiktis higienos reikalavimams ir maisto kokybei vertinama balais.

2024 m. rugsÄ—jo 30 d. ValstybinÄ— maisto ir veterinarijos tarnyba patikrino mÅ«sų ugdymo įstaigÄ… ir įvertino higienos bÅ«klÄ™ aukÅ¡Äiausiu balu – penkiais puodeliais iÅ¡ penkių galimų.

Įvertinimas: 5 balai už puikią higienos būklę!

 

 

SVEIKA MITYBA – KASDIEN!

Ugdymo įstaigoje vaikams nemokamai dalijami produktai pagal vaisių ir daržovių bei pieno ir pieno produktų vartojimo skatinimo programą.

Å ios programos tikslas – skatinti sveikos mitybos įproÄius nuo pat mažens. Vaikams reguliariai siÅ«lomi Å¡vieži, vertingi vaisiai, daržovÄ—s bei pieno produktai, kad jų mityba bÅ«tų visavertÄ—, o augimas – sveikas ir džiugus.

 

 

KAS YRA TAUSOJANTIS PATIEKALAS ?

Tausojantis patiekalas – tai maistas, kuris gaminamas tausojant jo maistines savybes ir siekiant išlaikyti kuo daugiau vertingų medžiagų.

Toks maistas ruoštas:

  • verdant vandenyje arba garuose,

  • troÅ¡kinant,

  • kepant konvekcinÄ—je krosnelÄ—je,

  • arba įvyniotÄ… į popierių ar folijÄ….

KodÄ—l tai svarbu?
TausojanÄiu bÅ«du paruoÅ¡tas maistas yra lengviau virÅ¡kinamas, natÅ«ralesnio skonio, iÅ¡laiko daugiau vitaminų ir mineralų. Tai puikus pasirinkimas auganÄiam vaikui – tiek sveika, tiek skanu!

 

15 DIENŲ VALGIARAŠTIS: SAVAITĖS MENIU

 

UAB „Sanus cibus” Pavasario – Vasaros sezonas 2025 m.

Svarbu: dėl neatvežtų produktų valgiaraštis gali kisti

 

I SAVAITÄ–

2025 09 01 – 2025 09 05

PIRMADIENIS

PusryÄiai:
Tiršta kukurūzų kruopų košė gardinta pienu ir sviestu – 150/5g; 200/5g
Trintos uogos – 20g
Arbata be cukraus – 200ml
Sezoninis vaisius – 120g

Pietūs:
Burokėlių sriuba (augalinis) – 100g
Kvietinė duona su saulėgrąžomis – 20g
Plikytų ryžių plovas su jautiena – 100/50g; 140/70g
Švž. pomidoras – 40g; 50g
Švž. paprikų lazdelės – 30g
Stalo vanduo

VakarienÄ—:
Virtos bulvės apkeptos konvekcinėje krosnyje, su krapais – 180g; 200g
Kefyras – 150ml; 200ml

ANTRADIENIS

PusryÄiai:
Sorų kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu – 150/5g; 200/7g
Trintos uogos – 25g
Traputis (kvieÄių, grikių arba kukurÅ«zų) – 10g
Arbata be cukraus – 200ml
Sezoninis vaisius – 100g

Pietūs:
Baltųjų pupelių sriuba su bulvėmis (augalinis) – 100g; 150g
Juoda duona su saulėgrąžomis – 20g
Orkaitėje keptas vištienos kepsnys apvoliotas linų sėmenyse – 80g; 100g
Å vž. kopÅ«stų salotos su morkomis, obuoliais ir aliejaus–citrinos sulÄių užpilu – 100/10g
Stalo vanduo

VakarienÄ—:
Tradiciniai varškės virtinukai – 100g; 130g
Sviesto grietinės padažas – 15g; 20g
Arbata be cukraus – 200ml

TREÄŒIADIENIS

PusryÄiai:
Avižinių dribsnių košė su alyvuogių aliejumi ir kepintais obuoliais su cinamonu (augalinis) – 150/5/40g; 200/7/40g
Trintos uogos – 20g; 30g
Arbata be cukraus – 200ml
Sezoninis vaisius – 80g; 100g

Pietūs:
Šviežių kopūstų sriuba – 100g; 150g
Juoda duona su saulėgrąžomis – 20g; 30g
Troškinta kalakutienos šlaunelių mėsa su grietine – 60/10g; 80/13g
Švž. agurkų, pomidorų ir salotinės sultenės salotos su alyvuogių aliejumi – 80/5g; 100/6g
Stalo vanduo

VakarienÄ—:
Virtas kiaušinis – 1 vnt
Viso grūdo duonos sumuštinis su sviestu, fermentiniu sūriu ir agurko griežinėliu – 30/5/12/10g
Arbata be cukraus – 200ml
Sezoninis vaisius – 80g; 120g

KETVIRTADIENIS

PusryÄiai:
Tiršta grikių kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu – 100/3g; 150/5g
Varškės sūris – 20g; 40g
Trintos uogos – 10g; 20g
Arbata be cukraus
Sezoninis vaisius – 80g; 100g

Pietūs:
Trintų žirnių ir perlinių kruopų sriuba (augalinis) – 100g; 150g
Juoda duona su saulėgrąžomis – 30g
Balandėliai su kiaulienos mėsa ir tradiciniu padažu – 140/14g
Daržovių lazdelės (morka, pomidoras, paprika) – 80g; 120g
Stalo vanduo

VakarienÄ—:
Orkaitėje keptas varškės ir bananų apkepas – 150g; 180g
Trintos uogos – 25g; 35g
Natūralus jogurtas – 20g; 30g
Arbata be cukraus – 200ml

PENKTADIENIS

PusryÄiai:
Orkaitėje keptas grietininis purus omletas – 80g; 100g
Juoda duona su saulėgrąžomis ir sviestu – 30/5g
2-ių rūšių daržovės (agurkai, pomidorai) – 60g
Arbata be cukraus – 200ml
Sezoninis vaisius – 80g

Pietūs:
Tiršta avinžirnių sriuba su daržovėmis (augalinis) – 100g; 150g
Viso grūdo ruginė duona – 20g; 30g
Orkaitėje keptas žuvies (upėtakio) kukulis – 60g; 80g
Bulvių ir saldžių bulvių (batatų) piure su sviestu – 60g; 80g
Virtų burokÄ—lių, marinuotų agurkų ir žirnelių salotos su aliejaus ir citrinų sulÄių užpilu – 80/7g; 100/8g
Stalo vanduo

VakarienÄ—:
Pieniška perlinių kruopų sriuba – 150g; 200g
Kvietinės duonos skrebutis – 30g
Sezoninis vaisius – 100g

 

II SAVAITÄ–

2025 09 08 – 2025 09 12

PIRMADIENIS

PusryÄiai:
Tiršta plikytų ryžių kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu – 150/5g; 200/7g
Trintos uogos – 20g; 30g
Arbata be cukraus – 200ml
Sezoninis vaisius – 80g

Pietūs:
Įvairaspalvių daržovių sriuba (augalinis) – 150g
Kvietinė duona su saulėgrąžomis – 30g
Kalakutienos mėsa troškinta su kopūstais ir prieskoninėmis daržovėmis – 80/85g; 100/110g
Švž. pomidorai – 50g; 60g
Stalo vanduo

VakarienÄ—:
Trinta varškė su trintomis uogomis – 100/40g; 130/50g
TrapuÄiai – 20g
Arbata be cukraus – 200ml

 

ANTRADIENIS

PusryÄiai:
Pieniška penkių grūdų dribsnių košė su sviestu – 150/5g; 200/7g
Trintos uogos – 20g; 25g
TrapuÄiai – 10g; 20g
Arbata be cukraus – 200ml
Sezoninis vaisius – 100g

Pietūs:
Špinatų, rūgštynių ir kvietinių kruopų sriuba (augalinis) – 100g
Juoda duona su saulėgrąžomis – 30g
Virtų trintų bulvių apkepas su jautienos mėsa, keptas orkaitėje – 100/50g; 140/70g
Grietinė – 20g
Švž. daržovių traškios lazdelės (morkos, agurkai, paprika) – 80g
Stalo vanduo

VakarienÄ—:
Orkaitėje keptas jogurtinis purus omletas su kietuoju fermentiniu sūriu – 100g; 120g
Pilno grūdo kvietinė duona su sviestu – 30/5g
Arbata be cukraus – 200ml

 

TREÄŒIADIENIS

PusryÄiai:
Kvietinių kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu – 100/3g; 150/5g
Trintos uogos – 20g; 30g
Natūralus jogurtas – 125g
Arbata be cukraus – 200ml
Sezoninis vaisius – 70g

Pietūs:
Trinta kreminė morkų sriuba su raudonaisiais lęšiais (augalinis) – 100g; 150g
Viso grūdo ruginė duona – 20g; 40g
Orkaitėje kepti sultingi purūs smulkintos lietuviškos vištienos kepsneliai – 60g; 80g
LapinÄ—s salotos su pomidorais, agurkais ir alyvuogių aliejaus bei citrinos sulÄių užpilu – 100/8g
Stalo vanduo

VakarienÄ—:
Pieno ir vaisių kokteilis – 150ml; 200ml
Plakta varškė su grietine – 80g; 90g
TrapuÄiai (kvieÄių, grikių arba kukurÅ«zų) – 10g

 

KETVIRTADIENIS

PusryÄiai:
Virtas kiaušinis – 1vnt; 1,5vnt
Viso grūdo duonos sumuštinis su sviestu ir fermentiniu sūriu – 30/5/15g
Švž. agurkai – 30g
Arbata be cukraus – 200ml
Sezoninis vaisius – 80g; 150g

Pietūs:
Burokėlių ir trintų pupelių sriuba (augalinis) – 150g
Juoda duona su saulėgrąžomis – 20g; 40g
Orkaitėje troškintas kalakutienos kukulis – 60g; 80g
Švž. kopūstų, kukurūzų ir paprikų salotos su alyvuogių aliejumi – 80/6g; 100/7g
Stalo vanduo

VakarienÄ—:
Orkaitėje keptas varškės ir obuolių apkepas – 150g
Natūralus jogurtas – 30g
Trintos uogos – 30g; 45g
Arbata be cukraus – 200ml

 

PENKTADIENIS

PusryÄiai:
Pieniška avižinių dribsnių košė su obuoliais ir cinamonu – 100/11g; 150/16g
Jogurtas – 125g
Arbata be cukraus – 200ml
Sezoninis vaisius – 80g; 100g

Pietūs:
Agurkinė sriuba su ryžių kruopomis (augalinis) – 100g; 150g
Kvietinė duona su saulėgrąžomis – 20g
Orkaitėje keptas jūrinės žuvies (menkės ir lašišos) apkepas – 80g
Saldžių bulvių (batatų) košė su sviestu – 60g; 80g
Švž. daržovių rinkinys (agurkas, pomidoras, paprika) – 100g
Stalo vanduo

VakarienÄ—:
Virti kietųjų kvieÄių makaronai su grietinÄ—le ir fermentiniu sÅ«riu – 80/12/12g; 100/15/15g
Arbata be cukraus – 200ml

 

III SAVAITÄ–

2025 09 15 – 2025 09 19

PIRMADIENIS

PusryÄiai:
Pieniška tiršta manų kruopų košė paskaninta sviestu ir cinamonu – 150/5g; 200/7g
Trintos uogos – 20g
Arbata be cukraus – 200ml
Sezoninis vaisius – 80g; 100g

Pietūs:
Pomidorinė sriuba su ryžiais (augalinis) – 150g
Viso grūdo ruginė duona – 20g
Orkaitėje keptas kiaulienos maltinis sėlenų apvalkale – 60g; 80g
Daržovės keptos orkaitėje (brokolis, morkos) – 60g
Stalo vanduo

VakarienÄ—:
Tradiciniai varškės virtinukai – 100g; 130g
Grietinė – 15g
Sezoninis vaisius – 80g; 100g
Arbata be cukraus – 200ml

ANTRADIENIS

PusryÄiai:
Avižinių dribsnių košė su alyvuogių aliejumi, keptais obuoliais ir cinamonu – 150/7/30g; 190/9/30g
Kakava su pienu – 150ml; 200ml
Sezoninės uogos (arba vaisius) – 100g

Pietūs:
Tiršta jautienos sriuba su trintais avinžirniais ir pomidorais – 100g; 150g
Juoda duona su saulėgrąžomis – 20g; 30g
Vištienos filė mėsos maltinis troškintas orkaitėje – 80g; 100g
Bulvių košė su sviestu – 70/3g; 80/5g
Šviežių daržovių asorti (ridikėlis, morka, agurkas, paprika) – 80g; 100g
Stalo vanduo

VakarienÄ—:
Orkaitėje keptas žuvies (upėtakio ir lašišos) kukuliukas – 50g; 60g
Pilno grūdo makaronai – 50g; 80g
Švž. kopūstų ir morkų salotos su alyvuogių aliejumi – 50/5g
Arbata be cukraus – 200ml

TREÄŒIADIENIS

PusryÄiai:
Tiršta miežinių kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu – 150/5g; 200/7g
Trintos uogos – 20g
Natūralus jogurtas – 125g
Arbata be cukraus – 200ml
Sezoninis vaisius – 80g

Pietūs:
Šviežių kopūstų ir žaliųjų žirnelių sriuba (augalinis) – 150g
Viso grūdo ruginė duona – 20g
Ryžių plovas su kalakutiena – 120/60g; 150/75g
Rauginti agurkai – 60g; 80g
Stalo vanduo

VakarienÄ—:
Orkaitėje keptas grietininis purus omletas – 90g; 130g
Juoda duona su saulėgrąžomis, pertepta sviestu – 20/4g
Švž. pomidorai – 30g; 50g
Arbata be cukraus – 200ml

KETVIRTADIENIS

PusryÄiai:
Biri grikių kruopų košė paskaninta alyvuogių aliejumi (augalinis) – 130/4g; 150/5g
Pienas – 100ml; 150ml
Sezoninis vaisius – 80g; 100g

Pietūs:
Žuvienė (upėtakis + menkė) – 100g; 150g
Juoda duona su saulėgrąžomis – 20g; 30g
Maltos kalakutienos mini kukulaiÄiai, kepti orkaitÄ—je su garais – 60g; 80g
Morkų salotos su sezamo sÄ—klomis ir citrinos sulÄių–aliejaus užpilu – 70/5/6g; 80/6/7g
Stalo vanduo

VakarienÄ—:
Orkaitėje keptas varškės pudingas – 100g; 150g
Trintos uogos – 25g
Natūralus jogurtas – 30g
Arbata be cukraus – 200ml

PENKTADIENIS

PusryÄiai:
Kuskus kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu – 100/3g; 150/4g
Pilno grūdo šviesios duonos sumuštinis su sviestu ir fermentiniu sūriu – 20/4/11g
Arbata be cukraus – 200ml
Sezoninis vaisius – 80g

Pietūs:
Trinta špinatų sriuba – 150g
Viso grūdo ruginė duona – 30g; 40g
Orkaitėje kepti lašišos gabaliukai pagardinti citrinos sultimis – 60g; 80g
Bulvių košė su sviestu – 60/2g; 80/3g
Virtų burokÄ—lių ir obuolių salotos su aliejaus ir citrinų sulÄių užpilu – 50/6g; 60/7g
Morkų lazdelės – 30g; 50g
Stalo vanduo

VakarienÄ—:
Trintos varškės desertas su trintomis uogomis – 110/30g; 120/30g
Skrebutis – 20g; 30g
Arbata be cukraus – 200ml