SavaitÄ—s meniu
*** Tausojantis patiekalas – maistas, pagamintas maistines savybes tausojanÄiu gamybos bÅ«du: virtas vandenyje ar garuose, troÅ¡kintas, pagamintas konvekcinÄ—je krosnelÄ—je, keptas įvyniojus popieriuje ar folijoje.
MENIU I SAVAITE 2024 04 22 – 04 26
PIRMADIENIS | ANTRADIENIS | TREÄŒIADIENIS | KETVIRTADIENIS | PENKTADIENIS |
PusryÄiai:
Avižinių dribsnių košė paskaninta pienu ir sviestu 150/5g; Trintos uogos (vyšnios) 20g; Juoda arbata be cukraus Sezoninis vaisius |
PusryÄiai:
Sorų kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu 150/5g; Traputis (ryžių) Ramunėlių arbata be cukraus; Sezoninis vaisius
|
PusryÄiai:
Pieniška tiršta kukurūzų kruopų košė paskaninta sviestu; 150/5g; 200/5g Trintos uogos (braškės) 25g; Sūrio lazdelės; 20g Mėtų arbata be cukraus; Sezoninis vaisius
|
PusryÄiai:
Tiršta grikių kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu; 150/5g Varškės sūris su trintomis uogomis (avietės, braškės) 30/20g; 50/25g; Kmynų arbata be cukraus; Sezoninis vaisius |
PusryÄiai:
Orkaitėje keptas grietininis purus omletas; 80g; 100g Kvietinė duona su saulėgrąžomis ir sviestu; 30/5g Agurkai; 30g; 70g Juoda arbata be cukraus; Sezoninis vaisius |
Pietūs:
Kremine žiedinių kopūstų sriuba su grietine 100/5g; 150/5g; Kvietinė duona su saulėgrąžomis Ryžių plovas su jautienos mėsa 100/50g; 150/60g; Raugintų kopūstų salotos su aliejumi 50/5g; 100/5g; Švž. pomidoras 40g; Stalo vanduo |
Pietūs:
Pomidorų ir ryžių sriuba su grietine 100/5g; 150/5g; Juoda duona su saulėgrąžomis; Troškintas kalakutienos kukulis 60g; 80g; Morkų, obuolių, salierų salotos su aliejumi 80/8g; 100/8g; Stalo vanduo; |
Pietūs:
Skaidri kietųjų kvieÄių makaronų sriuba 150/5g Juoda duona su saulÄ—grąžomis; TroÅ¡kinta viÅ¡tienos Å¡launelių mÄ—sa su grietine; 60/20g; 80/30g OrkaitÄ—je keptos daržovÄ—s (brokolis, morkos, Å¡paraginÄ—s pupelÄ—s) 80g; 100g; Stalo vanduo; |
Pietūs:
Trintų žirnių ir perlinių kruopų sriuba su grietine 100/5g; 150/5g; Juoda duona su saulÄ—grąžomis; TroÅ¡kinta malta jautienos ir kiaulienos mÄ—sa su kietųjų kvieÄių makaronais ir daržovių (pomidorų, paprikų, svogÅ«nų,Äesnakų) padažu 50/100/30g; 50/120/30g; Daržovių lazdelÄ—s (morkos, raugintas agurkas, paprika); 70g; 90g Stalo vanduo; |
Pietūs:
Žuvies sriuba su lęšiais ir grietine; 150/5g; Juoda duona su saulėgrąžomis Troškinti kalakutienos balandėliai su rudens daržovių (cukinija, paprika, pomidorai) padažu 160/50g; Rauginti agurkai 115g; 135g; Stalo vanduo; |
VakarienÄ—:
Virtos bulvės su sviestu; 180/3g; 200/7g; Ekologiškas kefyras 200ml; |
VakarienÄ—:
Tradiciniai varškės virtinukai; 100g; 130g Sviesto grietinės padažas; 15g; 25g Kakava su pienu be cukraus;
|
VakarienÄ—:
Virtas kiaušinis 1vnt; 1,5vnt; Viso grūdo ruginės duonos sumuštinis su sviestu ir fermentiniu sūriu 30/5/15g; 40/7/15g; Juoda arbata be cukraus;
|
VakarienÄ—:
Orkaitėje keptas varškės apkepas 100g; 150g; Sezoninis vaisius 50g; Trintos uogos (braškės, mėlynės, vyšnios) 25g; Natūralus jogurtas 20g; 30g Ramunėlių arbata be cukraus; |
VakarienÄ—:
Pieniška sriuba su perlinėmis kruopomis; 150/80g Kvietinės duonos skrebutis 30g; Sezoninis vaisius;
|
MENIU II SAVAITE 2024 04 29 – 05 03
PIRMADIENIS | ANTRADIENIS | TREÄŒIADIENIS | KETVIRTADIENIS | PENKTADIENIS |
PusryÄiai:
Tiršta plikytų ryžių kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu; 150/5g; 200/5g Trintos uogos; 20g Sūrio lazdelės; 20g Ramunėlių arbata be cukraus; Sezoninis vaisius |
PusryÄiai:
Trijų grūdų košė paskaninta pienu ir sviestu; 120/3g; 150/5g Viso grūdo batono sumuštinis su kiaušiniu ir šviežiu agurku 22/5/20/25g; Juoda arbata be cukraus; Sezoninis vaisius |
PusryÄiai:
Kvietinių kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu 150/5g; Trintos uogos (vyšnios) 20g; Natūralus jogurtas 125g; Ramunėlių arbata be cukraus; Sezoninis vaisius; |
PusryÄiai:
Virtas kiaušinis; 1 vnt Viso grūdo duonos sumuštinis su sviestu ir fermentiniu sūriu; 30/5/15g Mėtų arbata be cukraus Sezoninis vaisius |
PusryÄiai:
Perlinių kruopų košė paskaninta kepintomis daržovėmis (morkos, porai) 150g; 200g Natūralus jogurtas 125g; Kmynų arbata be cukraus; Sezoninis vaisius |
Pietūs:
Įvairiaspalvių daržovių sriuba (morkos, žiedinis kopūstas, brokoliai, salieras) 150g; Kvietinė duona su saulėgrąžomis; Troškinta triušienos mėsa su grietine 60/20g; 80/30g Morkų salotos su sezamų sėklomis pagardintos aliejumi 100/5g Stalo vanduo; |
Pietūs:
Trintų žirnių ir perlinių kruopų sriuba 100g; 150g; Juoda duona su saulėgrąžomis; „Netikras zuikis“ iš jautienos ir kiaulienos sprandinės mėsos 80g; Virtų burokėlių ir raugintų kopūstų salotos su tyru alyvuogių aliejumi 100/5g Stalo vanduo; |
Pietūs:
Burokėlių ir trintų pupelių sriuba 150g; Grietinė prie sriubos; 5g Viso grūdo ruginė duona; Orkaitėje kepti, sultingi, purūs, kapotos lietuviškos vištienos muštinukai 60g; 80g; Gūžinės salotos “Iceberg†su agurku, morkomis, pomidoru ir aliejaus-citrinų užpilu 100/10g; Stalo vanduo; |
Pietūs:
Trinta kreminė moliūgų sriuba su moliūgų sėklomis 150/4g; Grietinė prie sriubos; 5g Juoda duona su saulėgrąžomis; Orkaitėje troškintas kalakutienos kukulis; 60g; 80g Troškinti daržovės (kopūstai, morkos, pomidorai) 100g Stalo vanduo; |
Pietūs:
Raugintų agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis ir lęšiais 150g; Grietinė prie sriubos 5g; Kvietinė duona su saulėgrąžomis; Orkaitėje keptas jūrinės žuvies (menkės ir lašišos) apkepas; 60g; Žiedinių kopūstų ir saldžių bulvių (batatų) košė 80g; 100g; Daržovių asorti (morkos, pomidoras, paprika); 80g; 110g; Stalo vanduo; |
VakarienÄ—:
VarÅ¡kÄ— su trintomis braÅ¡kÄ—mis 110/30g; 130/40g; TrapuÄiai (ryžių, grikių arba kukurÅ«zų) 20g; 30g; Kmynų arbata be cukraus;
|
VakarienÄ—:
TroÅ¡kintos daržovÄ—s (kopÅ«stai, cukinija, paprika, morkos, svogÅ«nai, Äesnakai, pomidorai) su viÅ¡tienos mÄ—sa 120/50g; Sezoninis vaisius 100g; 150g; RamunÄ—lių arbata be cukraus; |
VakarienÄ—:
Orkaitėje keptas jogurtinis omletas paskanintas kietuoju fermentiniu sūriu 100g; 150g; Kvietinė duona su saulėgrąžomis ir sviestu; 30/5g Juoda arbata be cukraus; |
VakarienÄ—:
Varškės ir ryžiu sufle kepta orkaitėje; 130g Natūralus jogurtas; 30g; Trintos uogos (braškės, mėlynės, vyšnios) 25g; Kakava su pienu be cukraus; |
VakarienÄ—:
Kietųjų kvieÄių makaronai paskaninti fermentinio sÅ«rio drožlÄ—mis; 120/20g; 150/20g; Å vž. agurkai 30g; MÄ—tų arbata be cukraus;
|
MENIU III SAVAITE 2024 05 06 – 05 10
PIRMADIENIS | ANTRADIENIS | TREÄŒIADIENIS | KETVIRTADIENIS | PENKTADIENIS |
PusryÄiai:
Manų kruopų košė paskaninta pienu, sviestu ir cinamonu 200g; 250g; Trintos uogos (braškės) 25g; Mėtų arbata be cukraus Sezoninis vaisius
|
PusryÄiai:
Pieniška avižinių dribsnių košė su obuoliais ir cinamonu; 200g Sūrio lazdelės; 20g;40g Kmynų arbata be cukraus; Sezoninis vaisius |
PusryÄiai:
Tiršta miežinių kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu; 150/5g; 200/5g Natūralus jogurtas; 125g Juoda arbata be cukraus; Sezoninis vaisius |
PusryÄiai:
Tiršta grikių kruopų košė paskaninta kepintomis prieskoninėmis daržovėmis (morkos, porai) 150g; 200g; Traputis (ryžių) 10g; 20g Mėtų arbata be cukraus Sezoninis vaisius |
PusryÄiai:
Perlinio kuskuso kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu; 100/2g; 130/3g Pilno grūdo batono sumuštinis su sviestu ir fermentiniu sūriu 25/5/12g Ramunėlių arbata be cukraus; Sezoninis vaisius |
Pietūs:
Trinta kreminė morkų ir bulvių sriuba paskaninta grietine 150/5g; Viso grūdo ruginė duona; Orkaitėje keptas, sultingas, kapotas kiaulienos mėsos šnicelis 60g; 80g; Daržovės keptos orkaitėje (morkos, brokolis, žiedinis kopūstas) 80g; 100g; Stalo vanduo |
Pietūs:
Įvairiaspalvių daržovių (morkos, žiedinis kopūstas, brokolis) sriuba su žaliaisiais žirneliais 100g; 150g; Grietinė prie sriubos 5g; Juoda duona su saulėgrąžomis; Orkaitėje kepta vištos blauzdelės 60g; 80g Žiedinių kopūstų ir saldžių bulvių (batatų) košė 80g; 100g; Virtų burokėlių salotos su aliejaus užpilu 50/5g Stalo vanduo |
Pietūs:
Šviežių ir raugintų kopūstų sriuba 150g; Grietinė prie sriubos 5g; Kvietinė duona su saulėgrąžomis; Virtų trintų bulvių apkepas su jautienos mėsa, keptas orkaitėje 130g; 200g; Sviesto ir grietinės padažas; 15g Daržovių lazdelės (morkos, raugintas agurkas, paprika) 70g; 90g; Stalo vanduo |
Pietūs:
TirÅ¡ta jautienos kukulaiÄių sriuba su trintais avinžirniais ir pomidorais 100g; 150g Juoda duona su saulÄ—grąžomis; Maltos kalakutienos mini kukulaiÄiai kepti orkaitÄ—je su garais 60g; 80g MorkytÄ—s troÅ¡kintos su ciberžolÄ—mis ir grietinÄ— 70/10g Stalo vanduo |
Pietūs:
BurokÄ—lių, kopÅ«stų ir trintų pupelių barÅ¡Äiai 150g; GrietinÄ— prie sriubos 5g; Viso grÅ«do ruginÄ— duona; OrkaitÄ—je kepta laÅ¡iÅ¡a 80g; 100g; Å vž. KopÅ«stų salotos su morkomis ir aliejaus-citrinų užpilu 80/8g; 100/10g; Stalo vanduo |
VakarienÄ—:
Orkaitėje keptas varškės ir obuolių apkepas 150g; Trintos uogos (juodieji serbentai, braškės) 25g; Natūralus jogurtas 20g; 30g; Ramunėlių arbata be cukraus;
|
VakarienÄ—:
Žuvies (upėtakio) kukulis 50g; 60g Virti pilno grūdo makaronai 50g; 70g Švž. kopūstų salotos su morkomis ir alyvuogių aliejumi 50/5g; 70/5g; Juoda arbata be cukraus; |
VakarienÄ—:
Orkaitėje keptas grietininis purus omletas 100g; 140g; Kvietinė duona su saulėgrąžomis ir sviestu; 30/5g Agurkai; 30g; 70g Ramunėlių arbata be cukraus; |
VakarienÄ—:
Orkaitėje keptas varškės pudingas 100g; 150g; Trintos uogos (braškės, mėlynės, vyšnios) 25g; Natūralus jogurtas; 30g Juoda arbata be cukraus; |
VakarienÄ—:
Trintos varškės desertas su trintomis uogomis 80/20g; 100/25g Kvietinės duonos skrebutis 30g; Kakava su pienu be cukraus;
|