*** Tausojantis patiekalas â€“ maistas, pagamintas maistines savybes tausojanÄiu gamybos bÅ«du: virtas vandenyje ar garuose, troÅ¡kintas, pagamintas konvekcinÄ—je krosnelÄ—je, keptas įvyniojus popieriuje ar folijoje. 

 

 

MENIU I SAVAITE 2024 04 01 – 04 05

 

PIRMADIENIS ANTRADIENIS TREÄŒIADIENIS KETVIRTADIENIS PENKTADIENIS
PusryÄiai:

Avižinių dribsnių košė paskaninta pienu ir sviestu 150/5g;

Trintos uogos (vyšnios) 20g;

Juoda arbata be cukraus

Sezoninis vaisius

PusryÄiai:

Sorų kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu 150/5g;

Traputis (ryžių)

RamunÄ—lių  arbata be cukraus;

Sezoninis vaisius

 

PusryÄiai:

Pieniška tiršta kukurūzų kruopų košė paskaninta sviestu; 150/5g; 200/5g

Trintos uogos (braškės) 25g;

SÅ«rio lazdelÄ—s; 20g

Mėtų arbata be cukraus;

Sezoninis vaisius

 

PusryÄiai:

Tiršta grikių kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu; 150/5g

Varškės sūris su trintomis uogomis (avietės, braškės) 30/20g; 50/25g;

Kmynų arbata be cukraus;

Sezoninis vaisius

PusryÄiai:

OrkaitÄ—je keptas grietininis purus omletas;  80g; 100g

Kvietinė duona su saulėgrąžomis ir sviestu; 30/5g

Agurkai; 30g; 70g

Juoda arbata be cukraus;

Sezoninis vaisius

Pietūs:

Kremine žiedinių kopÅ«stų sriuba su  grietine

100/5g; 150/5g;

Kvietinė duona su saulėgrąžomis

Ryžių plovas su jautienos mėsa 100/50g; 150/60g;

Raugintų kopūstų salotos su aliejumi 50/5g; 100/5g;

Švž. pomidoras 40g;

Stalo vanduo

Pietūs:

Pomidorų ir ryžių sriuba su grietine 100/5g; 150/5g;

Juoda duona su saulėgrąžomis;

Troškintas kalakutienos kukulis 60g; 80g;

Morkų, obuolių, salierų salotos su aliejumi 80/8g; 100/8g;

Stalo vanduo;

Pietūs:

Skaidri kietųjų kvieÄių makaronų sriuba 150/5g

Juoda duona su saulėgrąžomis;

Troškinta vištienos šlaunelių mėsa su grietine; 60/20g; 80/30g

Orkaitėje keptos daržovės (brokolis, morkos, šparaginės pupelės) 80g; 100g;

Stalo vanduo;

Pietūs:

Trintų žirnių ir perlinių kruopų sriuba su grietine 100/5g; 150/5g;

Juoda duona su saulėgrąžomis;

TroÅ¡kinta malta jautienos ir kiaulienos mÄ—sa su kietųjų kvieÄių makaronais ir daržovių (pomidorų, paprikų, svogÅ«nų,Äesnakų)  padažu 50/100/30g; 50/120/30g;

Daržovių lazdelės (morkos, raugintas agurkas, paprika); 70g; 90g

Stalo vanduo;

Pietūs:

Žuvies sriuba su lęšiais ir grietine; 150/5g;

Juoda duona su saulėgrąžomis

Troškinti kalakutienos balandėliai su rudens daržovių (cukinija, paprika, pomidorai) padažu 160/50g;

Rauginti agurkai 115g; 135g;

Stalo vanduo;

VakarienÄ—:       

Virtos bulvÄ—s su sviestu; 180/3g; 200/7g;

Ekologiškas kefyras 200ml;

VakarienÄ—:       

Tradiciniai varškės virtinukai; 100g; 130g

Sviesto grietinės padažas; 15g; 25g

Kakava su pienu be cukraus;

 

VakarienÄ—:       

Virtas kiaušinis 1vnt; 1,5vnt;

Viso grūdo ruginės duonos sumuštinis su sviestu ir fermentiniu sūriu 30/5/15g; 40/7/15g;

Juoda arbata be cukraus;

 

VakarienÄ—:       

Orkaitėje keptas varškės apkepas 100g; 150g;

Sezoninis vaisius 50g;

Trintos uogos (braškės, mėlynės, vyšnios) 25g;

Natūralus jogurtas 20g; 30g

RamunÄ—lių  arbata be cukraus;

VakarienÄ—:       

Pieniška sriuba su perlinėmis kruopomis; 150/80g

KvietinÄ—s duonos skrebutis 30g;

Sezoninis vaisius;

 

MENIU II SAVAITE 2024 04 08 – 04 12

 

PIRMADIENIS ANTRADIENIS TREÄŒIADIENIS KETVIRTADIENIS PENKTADIENIS
PusryÄiai:

Tiršta plikytų ryžių kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu; 150/5g; 200/5g

Trintos uogos; 20g

SÅ«rio lazdelÄ—s; 20g

RamunÄ—lių  arbata be cukraus;

Sezoninis vaisius

PusryÄiai:

Trijų grūdų košė paskaninta pienu ir sviestu; 120/3g; 150/5g

Viso grūdo batono sumuštinis su kiaušiniu ir šviežiu agurku 22/5/20/25g;

Juoda arbata be cukraus;

Sezoninis vaisius

PusryÄiai:

Kvietinių kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu 150/5g;

Trintos uogos (vyšnios) 20g;

Natūralus jogurtas 125g;

RamunÄ—lių  arbata be cukraus;

Sezoninis vaisius;

PusryÄiai:

Virtas kiaušinis; 1 vnt

Viso grūdo duonos sumuštinis su sviestu ir fermentiniu sūriu; 30/5/15g

Mėtų arbata be cukraus

Sezoninis vaisius

PusryÄiai:

Perlinių kruopų košė paskaninta kepintomis daržovėmis (morkos, porai) 150g; 200g

Natūralus jogurtas 125g;

Kmynų arbata be cukraus;

Sezoninis vaisius

Pietūs:

Įvairiaspalvių daržovių sriuba (morkos, žiedinis kopūstas, brokoliai, salieras) 150g;

Kvietinė duona su saulėgrąžomis;

Troškinta triušienos mėsa su grietine 60/20g; 80/30g

Morkų salotos su sezamų sėklomis pagardintos aliejumi 100/5g

Stalo vanduo;

Pietūs:

Trintų žirnių ir perlinių kruopų sriuba 100g; 150g;

Juoda duona su saulėgrąžomis;

„Netikras zuikis“ iš jautienos ir kiaulienos sprandinės mėsos 80g;

Virtų burokėlių ir raugintų kopūstų salotos su tyru alyvuogių aliejumi 100/5g

Stalo vanduo;

Pietūs:

Burokėlių ir trintų pupelių sriuba 150g;

GrietinÄ— prie sriubos; 5g

Viso grūdo ruginė duona;

Orkaitėje kepti, sultingi, purūs, kapotos lietuviškos vištienos muštinukai 60g; 80g;

Gūžinės salotos “Iceberg†su agurku, morkomis, pomidoru ir aliejaus-citrinų užpilu 100/10g;

Stalo vanduo;

Pietūs:

Trinta kreminė moliūgų sriuba su moliūgų sėklomis 150/4g;

GrietinÄ— prie sriubos; 5g

Juoda duona su saulėgrąžomis;

Orkaitėje troškintas kalakutienos kukulis; 60g; 80g

Troškinti daržovės (kopūstai, morkos, pomidorai) 100g

Stalo vanduo;

Pietūs:

Raugintų agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis ir lęšiais 150g;

GrietinÄ— prie sriubos 5g;

Kvietinė duona su saulėgrąžomis;

Orkaitėje keptas jūrinės žuvies (menkės ir lašišos) apkepas; 60g;

Žiedinių kopūstų ir saldžių bulvių (batatų) košė 80g; 100g;

Daržovių asorti (morkos, pomidoras, paprika); 80g; 110g;

Stalo vanduo;

VakarienÄ—:       

Varškė su trintomis braškėmis 110/30g; 130/40g;

TrapuÄiai (ryžių, grikių arba kukurÅ«zų) 20g; 30g;

Kmynų arbata be cukraus;

 

VakarienÄ—:       

TroÅ¡kintos daržovÄ—s (kopÅ«stai, cukinija, paprika, morkos, svogÅ«nai, Äesnakai, pomidorai) su viÅ¡tienos mÄ—sa 120/50g;

Sezoninis vaisius 100g; 150g;

RamunÄ—lių  arbata be cukraus;

VakarienÄ—:       

Orkaitėje keptas jogurtinis omletas paskanintas kietuoju fermentiniu sūriu 100g; 150g;

Kvietinė duona su saulėgrąžomis ir sviestu; 30/5g

Juoda arbata be cukraus;

VakarienÄ—:       

Varškės ir ryžiu sufle kepta orkaitėje; 130g

Natūralus jogurtas; 30g;

Trintos uogos (braškės, mėlynės, vyšnios) 25g;

Kakava su pienu be cukraus;

VakarienÄ—:       

Kietųjų kvieÄių makaronai paskaninti fermentinio sÅ«rio drožlÄ—mis; 120/20g; 150/20g;

Švž. agurkai 30g;

Mėtų arbata be cukraus;

 

 

 

MENIU III SAVAITE 2024 04 15 – 04 19

 

PIRMADIENIS ANTRADIENIS TREÄŒIADIENIS KETVIRTADIENIS PENKTADIENIS
PusryÄiai:

Manų kruopų koÅ¡Ä—  paskaninta pienu, sviestu ir cinamonu  200g; 250g;

Trintos uogos (braškės) 25g;

Mėtų arbata be cukraus

Sezoninis vaisius

 

PusryÄiai:

Pieniška avižinių dribsnių košė su obuoliais ir cinamonu; 200g

SÅ«rio lazdelÄ—s; 20g;40g

Kmynų arbata be cukraus;

Sezoninis vaisius

PusryÄiai:

Tiršta miežinių kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu; 150/5g; 200/5g

Natūralus jogurtas; 125g

Juoda arbata be cukraus;

Sezoninis vaisius

PusryÄiai:

Tiršta grikių kruopų košė paskaninta kepintomis prieskoninėmis daržovėmis (morkos, porai) 150g; 200g;

Traputis (ryžių) 10g; 20g

Mėtų arbata be cukraus

Sezoninis vaisius

PusryÄiai:

Perlinio kuskuso kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu; 100/2g; 130/3g

Pilno grūdo batono sumuštinis su sviestu ir fermentiniu sūriu 25/5/12g

RamunÄ—lių  arbata be cukraus;

Sezoninis vaisius

Pietūs:

Trinta kreminė morkų ir bulvių sriuba paskaninta grietine 150/5g;

Viso grūdo ruginė duona;

OrkaitÄ—je keptas, sultingas, kapotas kiaulienos mÄ—sos Å¡nicelis 60g; 80g;

Daržovės keptos orkaitėje (morkos, brokolis, žiedinis kopūstas) 80g; 100g;

Stalo vanduo

Pietūs:

Įvairiaspalvių daržovių (morkos, žiedinis kopūstas, brokolis) sriuba su žaliaisiais žirneliais 100g; 150g;

GrietinÄ— prie sriubos 5g;

Juoda duona su saulėgrąžomis;

Orkaitėje kepta vištos blauzdelės 60g; 80g

Žiedinių kopūstų ir saldžių bulvių (batatų) košė 80g; 100g;

Virtų burokėlių salotos su aliejaus užpilu 50/5g

Stalo vanduo

Pietūs:

Šviežių ir raugintų kopūstų sriuba 150g;

GrietinÄ— prie sriubos 5g;

Kvietinė duona su saulėgrąžomis;

Virtų trintų bulvių apkepas su jautienos mėsa, keptas orkaitėje 130g; 200g;

Sviesto ir grietinės padažas; 15g

Daržovių lazdelės (morkos, raugintas agurkas, paprika) 70g; 90g;

Stalo vanduo

Pietūs:

TirÅ¡ta jautienos kukulaiÄių sriuba su trintais avinžirniais ir pomidorais 100g; 150g

Juoda duona su saulėgrąžomis;

Maltos kalakutienos mini kukulaiÄiai kepti orkaitÄ—je su garais 60g; 80g

Morkytės troškintos su ciberžolėmis ir grietinė 70/10g

Stalo vanduo

Pietūs:

BurokÄ—lių, kopÅ«stų ir trintų pupelių barÅ¡Äiai 150g;

GrietinÄ— prie sriubos 5g;

Viso grūdo ruginė duona;

Orkaitėje kepta lašiša 80g; 100g;

Švž. Kopūstų salotos su morkomis ir aliejaus-citrinų užpilu 80/8g; 100/10g;

Stalo vanduo

VakarienÄ—:       

Orkaitėje keptas varškės ir obuolių apkepas 150g;

Trintos uogos (juodieji serbentai, braškės) 25g;

Natūralus jogurtas 20g; 30g;

RamunÄ—lių  arbata be cukraus;

 

VakarienÄ—:       

Žuvies (upėtakio) kukulis 50g; 60g

Virti pilno grūdo makaronai 50g; 70g

Švž. kopūstų salotos su morkomis ir alyvuogių aliejumi 50/5g; 70/5g;

Juoda arbata be cukraus;

VakarienÄ—:       

OrkaitÄ—je keptas grietininis purus omletas 100g; 140g;

Kvietinė duona su saulėgrąžomis ir sviestu; 30/5g

Agurkai; 30g; 70g

RamunÄ—lių  arbata be cukraus;

VakarienÄ—:       

Orkaitėje keptas varškės pudingas 100g; 150g;

Trintos uogos (braškės, mėlynės, vyšnios) 25g;

Natūralus jogurtas; 30g

Juoda arbata be cukraus;

VakarienÄ—:       

Trintos varškės desertas su trintomis uogomis 80/20g; 100/25g

KvietinÄ—s duonos skrebutis 30g;

Kakava su pienu be cukraus;