Valgiaraštis: savaitės meniu
VIEŠOJO MAITINIMO ĮMONĖS HIGIENOS REIKALAVIMŲ ATITIKTIES VERTINIMAS
Remiantis Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus įsakymu, viešojo maitinimo įmonių atitiktis higienos reikalavimams ir maisto kokybei vertinama balais.
2024 m. rugsÄ—jo 30 d. ValstybinÄ— maisto ir veterinarijos tarnyba patikrino mÅ«sų ugdymo įstaigÄ… ir įvertino higienos bÅ«klÄ™ aukÅ¡Äiausiu balu – penkiais puodeliais iÅ¡ penkių galimų.
Įvertinimas: 5 balai už puikią higienos būklę!
SVEIKA MITYBA – KASDIEN!
Ugdymo įstaigoje vaikams nemokamai dalijami produktai pagal vaisių ir daržovių bei pieno ir pieno produktų vartojimo skatinimo programą.
Å ios programos tikslas – skatinti sveikos mitybos įproÄius nuo pat mažens. Vaikams reguliariai siÅ«lomi Å¡vieži, vertingi vaisiai, daržovÄ—s bei pieno produktai, kad jų mityba bÅ«tų visavertÄ—, o augimas – sveikas ir džiugus.
KAS YRA TAUSOJANTIS PATIEKALAS ?
Tausojantis patiekalas – tai maistas, kuris gaminamas tausojant jo maistines savybes ir siekiant išlaikyti kuo daugiau vertingų medžiagų.
Toks maistas ruoštas:
-
verdant vandenyje arba garuose,
-
troškinant,
-
kepant konvekcinÄ—je krosnelÄ—je,
-
arba įvyniotą į popierių ar foliją.
KodÄ—l tai svarbu?
TausojanÄiu bÅ«du paruoÅ¡tas maistas yra lengviau virÅ¡kinamas, natÅ«ralesnio skonio, iÅ¡laiko daugiau vitaminų ir mineralų. Tai puikus pasirinkimas auganÄiam vaikui – tiek sveika, tiek skanu!
15 DIENŲ VALGIARAŠTIS: SAVAITĖS MENIU
UAB „Sanus cibus”
Rudens-žiemos sezonas 2025-2026 m.
Svarbu: dėl neatvežtų produktų valgiaraštis gali kisti
I SAVAITE 2025 10 13 – 2025 10 17
PIRMADIENIS
PusryÄiai:
Avižinių dribsnių košė paskaninta pienu ir sviestu 150/5g; 200/7g;
Trintos uogos (braškės) 20g; 25g;
Arbata be cukraus
Sezoninis vaisius
Pietūs:
Trinta brokolių sriuba (augalinis) 100g; 150g;
Viso grūdo ruginė duona;
Plikytų ryžių plovas su ekologiška jautienos mėsa 100/50g; 130/60g;
Raugintų kopūstų salotos su aliejumi 50/1g;
Švž. pomidoras 40g;
Stalo vanduo
VakarienÄ—:Â Â Â Â Â Â Â
Virtos bulvÄ—s apkeptos konvekcinÄ—je krosnyje, su krapais 180g; 200g;
Kefyras 150ml; 200ml;
ANTRADIENIS
PusryÄiai:
Sorų kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu 150/5g;
Trintos uogos (mėlynės, vyšnios) 25g;
Traputis (kukurÅ«zų, grikių, ryžių arba kvieÄių)
Arbata be cukraus
Sezoninis vaisius
Pietūs:
Pomidorinė sriuba su ryžių kruopomis (augalinis) 100g; 150g;
Juoda duona su saulėgrąžomis;
Orkaitėje kepti, sultingi, purūs, susmulkintos ekologiškos vištienos muštinukai 60g; 80g;
Å vž. morkų ir obuolių salotos su aliejaus ir citrinų sulÄių užpilu  80/4g;
Rauginti agurkai 50g;
Stalo vanduo
VakarienÄ—:Â Â Â Â Â Â Â
Tradiciniai varškės virtinukai; 100g; 130g
Grietinės ir sviesto padažas 15g; 20g;
Arbata be cukraus
TREÄŒIADIENIS
PusryÄiai:
Tiršta kukurūzų kruopų košė gardinta pienu ir sviestu 150/5g; 200/7g;
Trintos uogos (avietÄ—s) 25g;
Pienas 100ml; 150ml;
Sezoninis vaisius
Pietūs:
Trinta moliūgų sriuba su moliūgų sėklomis (augalinis) 100/2g; 150/3g;
Skrebutis prie sriubos 20g;
Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės 60g; 80g;
TroÅ¡kintos morkos su svogÅ«nu, Äesnaku ir grietine 50g;
Švž. paprikų lazdelės 50g;
Stalo vanduo
VakarienÄ—:Â Â Â Â Â Â Â
Virtas kiaušinis 1vnt; 1,5vnt;
Viso grūdo ruginės duonos sumuštinis su sviestu ir fermentiniu sūriu 30/5/15g;
Arbata be cukraus
KETVIRTADIENIS
PusryÄiai:
Tiršta grikių kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu 100/3g; 150/5g;
Varškės sūris su trintomis uogomis (mėlynės, vyšnios) 20/10g; 40/20g;
Arbata be cukraus
Sezoninis vaisius
Pietūs:
Trintų žirnių ir perlinių kruopų sriuba (augalinis) 150g;
Juoda duona su saulėgrąžomis;
Balandėliai su kiaulienos mėsa ir tradiciniu padažu 100/15g; 130/20g;
Daržovių lazdelės (morkos, raugintas agurkas, paprika) 80g; 90g;
Stalo vanduo
VakarienÄ—:Â Â Â Â Â Â Â
Orkaitėje keptas varškės apkepas 100g; 150g;
Trintos uogos (braškės, mėlynės, vyšnios) 25g;
Natūralus jogurtas 20g; 30g
Sezoninis vaisius;
Arbata be cukraus
PENKTADIENIS
PusryÄiai:
Orkaitėje keptas grietininis purus omletas 80g; 100g
Juoda duona su saulėgrąžomis, pertepta sviestu 30/5g;
2-ių rūšių daržovės (agurkai, pomidorai) 60g;
Arbata be cukraus
Sezoninis vaisius
Pietūs:
Lęšių sriuba (augalinis) 100g; 150g;
Juoda duona su saulėgrąžomis;
Orkaitėje keptas žuvies (menkės ir lydekos) maltinis 60g; 80g;
Bulvių košė su sviestu 60/2g;
Virtų burokÄ—lių salotos su aliejaus ir citrinos sulÄių užpilu 60/6g; 80/9g;
Stalo vanduo
VakarienÄ—:Â Â Â Â Â Â Â
Pieniška perlinių kruopų sriuba 150g; 180g;
KvietinÄ—s duonos skrebutis 30g; 50g;
Sezoninis vaisius;
Arbata be cukraus
II SAVAITE 2025 10 20 – 2025 10 24
PIRMADIENIS
PusryÄiai:
Tiršta plikytų ryžių kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu 150/5g; 200/5g
Trintos uogos (avietÄ—s) 20g;
Arbata be cukraus
Sezoninis vaisius
Pietūs:
Įvairiaspalvių daržovių sriuba (morkos, žiedinis kopūstas, brokoliai, šparaginės pupelės) (augalinis) 100g; 150g;
Viso grūdo ruginė duona;
Troškinta triušienos mėsa su grietine 70/10g; 80/12g;
Morkų salotos su sezamo sÄ—klomis ir citrinos sulÄių-aliejaus užpilu 80/6/7g;
Stalo vanduo
VakarienÄ—:Â Â Â Â Â Â Â
Trinta varškė su trintomis braškėmis 100/40g; 130/50g;
TrapuÄiai (ryžių, grikių arba kukurÅ«zų) 20g; 30g;
Arbata be cukraus
ANTRADIENIS
PusryÄiai:
Pieniška penkių grūdų dribsnių košė su sviestu 100/3g; 150/5g;
Trintos uogos (braškės) 20g;
Viso grūdo ruginės duonos sumuštinis su sviestu ir fermentiniu sūriu 20/4/11g;
Arbata be cukraus
Sezoninis vaisius
Pietūs:
Tiršta avinžirnių sriuba su daržovėmis ir pomidorais (salieras, morkos, porai, svogūnai) (augalinis) 100g; 150g;
„Netikras zuikis” iÅ¡ ekologiÅ¡kos jautienos kumpio ir kiaulienos mentÄ—s mÄ—sos 60g; 80g;
Burokėlių ir raugintų kopūstų salotos su svogūnais ir alyvuogių aliejumi 100/7g;
Stalo vanduo
VakarienÄ—:Â Â Â Â Â Â Â
TroÅ¡kintos daržovÄ—s (kopÅ«stai, cukinija, paprika, morkos, svogÅ«nai, Äesnakai, pomidorai) 100g;
Juoda duona su saulėgrąžomis, pertepta sviestu 20/4g; 40/7g;
Sezoninis vaisius 100g; 150g;
Arbata be cukraus
TREÄŒIADIENIS
PusryÄiai:
Kvietinių kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu 100/3g; 150/5g;
Trintos uogos (mėlynės, vyšnios) 15g;
Natūralus jogurtas 125g;
Arbata be cukraus
Sezoninis vaisius
Pietūs:
Burokėlių ir trintų pupelių sriuba 100g; 150g; (augalinis)
Viso grūdo ruginė duona;
Orkaitėje kepti, sultingi, purūs, susmulkintos vištienos muštinukai 60g; 80g;
LapinÄ—s salotos su pomidorais, agurkais ir tyru alyvuogių aliejaus bei citrinos sulÄių užpilu 100/8g;
Stalo vanduo
VakarienÄ—:Â Â Â Â Â Â Â
Orkaitėje keptas jogurtinis omletas paskanintas kietuoju fermentiniu sūriu 90g; 110g;
Juoda duona su saulėgrąžomis, pertepta sviestu 20/4g; 30/5g;
Arbata be cukraus
KETVIRTADIENIS
PusryÄiai:
Virtas kiaušinis 1 vnt; 1,5vnt;
Viso grūdo ruginės duonos sumuštinis su sviestu, fermentiniu sūriu ir agurko griežinėliu 30/5/14/9g;
Švž. pomidorai 30g; 50g;
Arbata be cukraus
Sezoninis vaisius
Pietūs:
Špinatų ir rūgštynių sriuba (augalinis) 150g;
Viso grūdo ruginė duona;
Troškinta ekologiškos jautienos mėsa su bulvėmis ir morkomis 70/60g; 100/80g;
Rauginti agurkai 50g; 60g;
Stalo vanduo
VakarienÄ—:Â Â Â Â Â Â Â
Varškės ir ryžių sufle kepta konvekcinėje krosnyje 120g; kiausiniu daugiau
Natūralus jogurtas 20g;
Trintos uogos (braškės, mėlynės, avietės) 20g; 25g;
Arbata be cukraus
PENKTADIENIS
PusryÄiai:
Biri perlinių kruopų košė su morkomis (augalinis) 100/14g; 150/20g;
Natūralus jogurtas 125g;
Arbata be cukraus
Sezoninis vaisius
Pietūs:
Raugintų agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis, lęšiais ir grietine 100/5g; 150/5g;
Juoda duona su saulėgrąžomis;
OrkaitÄ—je keptas menkÄ—s apkepas 60g; 80g;
Bulvių ir saldžių bulvių (batatų) piure su sviestu 60g; 80g;
Virtų burokÄ—lių, kons. žirnelių salotos su aliejaus ir citrinų sulÄių užpilu 60/6g; 80/8g;
Stalo vanduo
VakarienÄ—:Â Â Â Â Â Â Â
Virti kietųjų kvieÄių makaronai paskaninti su fermentiniu sÅ«riu ir alyvuogių aliejumi 120/20/1g; 150/25/1g;
Švž. agurkai 30g; 50g;
Arbata be cukraus
III SAVAITE 2025 10 20 – 2025 10 24
PIRMADIENIS
PusryÄiai:
Pieniška tiršta manų kruopų košė paskaninta sviestu ir cinamonu 150/5g; 200/7g;
Trintos uogos (braškės) 30g;
Arbata be cukraus
Sezoninis vaisius
Pietūs:
Trinta kreminė morkų ir bulvių sriuba (augalinis) 100g; 150g;
Viso grūdo ruginė duona;
Orkaitėje keptas, sultingas, maltos kiaulienos mėsos šnicelis 60g; 80g;
Biri grikių košė su sviestu 60/2g; 80/2g;
Raugintų kopūstų salotos su aliejumi 30/1g; 40/1g;
Švž. paprikų lazdelės 30g; 40g;
Stalo vanduo
VakarienÄ—:Â Â Â Â Â Â Â
Konvekcinėje krosnyje keptas varškės ir obuolių apkepas 150g;
Trintos uogos (braškės) 30g;
Arbata be cukraus
ANTRADIENIS
PusryÄiai:
Pieniška avižinių dribsnių košė su obuoliais ir cinamonu 200g;
TrapuÄiai 10g; 20g;
Pienas 100ml; 150ml;
Sezoninis vaisius
Pietūs:
Žirnių sriuba su bulvėmis, morkomis ir salieru (augalinis) 100g; 150g;
Juoda duona su saulėgrąžomis;
Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės 60g; 80g
Bulvių košė su sviestu 60/2g; 70/3g;
Virtų burokÄ—lių salotos su aliejaus ir citrinos sulÄių užpilu 60/6g; 80/9g;
Stalo vanduo
VakarienÄ—:Â Â Â Â Â Â Â
Mieliniai blynai 80g; 100g;
Trintos uogos 20g; 25g;
Sezoninis vaisius
Arbata be cukraus
TREÄŒIADIENIS
PusryÄiai:
Tiršta miežinių kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu; 150/5g;
Trintos uogos (braškės) 20g; 25g;
Natūralus jogurtas 125g;
Arbata be cukraus
Sezoninis vaisius
Pietūs:
Šviežių ir raugintų kopūstų sriuba (augalinis) 100g; 150g;
Viso grūdo ruginė duona;
Virtų trintų bulvių apkepas su ekologiška jautienos mėsa, keptas orkaitėje 100/50g; 140/70g;
GrietinÄ— 20g; 25g;
Daržovių lazdelės (morkos, raugintas agurkas, paprika) 70g; 90g;
Stalo vanduo
VakarienÄ—:Â Â Â Â Â Â Â
OrkaitÄ—je keptas grietininis purus omletas 90g; 120g;
Juoda duona su saulėgrąžomis, pertepta sviestu 20/4g;
Agurkai 30g; 50g;
Arbata be cukraus
KETVIRTADIENIS
PusryÄiai:
Biri grikių kruopų košė paskaninta alyvuogių aliejumi  (augalinis) 150/5g;
2-ių rūšių daržovės (agurkai, pomidorai) 60g;
Arbata be cukraus
Sezoninis vaisius
Pietūs:
Tiršta avinžirnių sriuba su pomidorais (augalinis) 100g; 150g;
Juoda duona su saulėgrąžomis;
Maltos ekologiÅ¡kos kalakutienos mini kukulaiÄiai kepti orkaitÄ—je su garais 60g; 80g;
Morkytės troškintos su ciberžolėmis ir grietinė 70/9g;
Stalo vanduo
VakarienÄ—:Â Â Â Â Â Â Â
Orkaitėje keptas varškės pudingas 100g; 150g;
Trintos uogos (braškės, mėlynės, vyšnios) 25g;
Natūralus jogurtas 30g;
Arbata be cukraus
PENKTADIENIS
PusryÄiai:
Kuskuso kruopų košė paskaninta pienu ir sviestu; 100/3g; 150/4g;
Pilno grūdo šviesios duonos sumuštinis su sviestu ir fermentiniu sūriu 20/4/11g
Arbata be cukraus
Sezoninis vaisius
Pietūs:
BurokÄ—lių, kopÅ«stų ir trintų pupelių barÅ¡Äiai (augalinis) 100g; 150g;
Viso grūdo ruginė duona;
Orkaitėje kepti lašišos gabaliukai pagardinti citrinos sultimis 60g; 80g;
Burokėlių ir raugintų kopūstų salotos su alyvuogių aliejumi 70/5g; 100/7g;
Stalo vanduo
VakarienÄ—:Â Â Â Â Â Â Â
Trintos varškės desertas su trintomis uogomis 80/20g; 95/25g;
Skrebutis 40g;
Arbata be cukraus